Postgrau de

Psicoteràpia Integrativa

Curs 2024-25 1ª edició

Modalitat híbrida amb trobada presencial intensiva final de curs (4 dies) i retir (2 dies)

Presentació

Se dirige a estudiantes y profesionales de la psicología y la psiquiatría que quieran adquirir conocimientos y experiencia en abordajes tanto tradicionales como innovadores. Integra conocimientos científicos con técnicas procedentes de la sabiduría oriental (hoy en día también estudiados científicamente), con una mirada profundamente humanista. Abre al alumno en el estudio y comprensión de dimensiones poco abordadas habitualmente en la psicología como el cuerpo y la espiritualidad.

Salidas

Profesionales

Todo lo aprendido en el Postgrado podrá ser aplicado tanto en consulta psicológica como en el ámbito social, educativo o en organizaciones.

Objectius

  • L’objectiu principal és formar psicòlegs i psiquiatres, en la psicoteràpia integrativa, per a poder integrar-ne els diferents recursos en la seva pràctica professional des del seu desenvolupament personal.
  • Dins del concepte de psicoteràpia integrativa s’hi inclouen: tècniques de diferents corrents psicològics (tan els tradicionals com els més actuals), tècniques psico-corporals, tècniques provinents del zen (meditació i actitud) i apropament a la dimensió espiritual natural.
  • Assolir una formació tan teòrica i metodològica com pràctica.
  • Experimentar en primera persona un procés personal amb classes dedicades a promoure aquesta experiència personal.
  • Fomentar que l’alumne aporti els seus coneixements i experiència de manera ètica i significativa per avançar tan a nivell personal com de la societat en general, desplegant el potencial transformador de les tècniques apreses.
  • Generar espais de comprensió, teràpia i millora per a fomentar el benestar psicològic i global a qualsevol àmbit en què l’alumne vulgui aplicar el seu coneixement.

Raons per a

dur a terme el curs

  • Professors amb gran reconeixement professional i experiència.
  • És una formació que dona als alumnes uns coneixements que els permetran posicionar-se al mercat laboral amb un ventall de recursos diferencials.
  • El postgrau posa la mirada psicològica a la persona, donant sentit a la pràctica professional.
  • Es fomenta la integració dels diferents aspectes personals, ment, cos i espiritualitat als alumnes, preparant-los per a un abordatge professional conscient.

El postgrau posa la mirada psicològica en la persona, donant sentit a la pràctica professional.

Programa

Ment

  • Psicologia occidental actual: des de Freud fins a les teràpies de quarta generació
  • Conscient i inconscient
  • Ment corporeitzada o embodyment
  • Estudis científics sobre ment i meditació: Noves dades i nous reptes
  • Col·loqui: “Què és la ment?”

Cos

  • El cos que tinc i el cos que sóc.
  • Hara: centrament, equilibri i vitalitat.
  • Neurociència, emocions i cos.
  • Col·loquio: “Espiritualitat i corporeitat”

Espiritualitat

  • Espiritualitat occidental i espiritualitat oriental.
  • La meditació com a camí de serenitat i sanació.
  • Experiències espirituals i el seu interès en clínica.
  • La mort.
  • La dimensió compassiva i les seves aplicacions.
  • Col·loqui: “Podem ser espirituals sense religió?”

Sanar l’ego per guarir l’ego

  • El jo existencial i el jo essencial: Filosfia aplicada per a psicòlegs.
  • Psicologia i ètica: som una unitat.
  • Psicologia i ecologia: som natura.
  • Col·loqui: “Canviar un mateix per a canviar el món.”

Pràctiques Personals Acompanyades

  • El procés personal com a base de la pràctica professional.
  • Des del mapa del jo ego fins l’experiència de l’ésser essencial.

Docents

Direcció

Laia Monserrat Sanjuán

Llicenciada en Psicologia Clínica (UNED). Mestra zen des de 1989. Formada en Leibteràpia Personal, Mètode Dürckheim. Màster en Teràpia Breu Estratègica (G. Nardone). Directora de centre sanitari a Barcelona. Directora de la Formación en Leibteràpia i Zen. (2012-). Docent a diferents màsters i postgraus. Autora d’ “Un cirerer al balcó”, Meditar a la ciutat” (també en castellà i francès),
“Espiritualitat natural. Idees per a pares i educadors”, “La revolució del hara. Leibteràpia i tècniques de centrament”, tots tres amb l’ed. Kairós. Col·labora en premsa i mitjans de comunicació. Presidenta de l’Associación Zen Acció, dirigida a treball social. www.presenciazen.com

Professorat

Joseba Azkarraga Etxagibel

Doctor en Psicología. Doctor en Sociologia Diploma d’Estudis Avançats en Processos de Canvi Social. Màster Internacional en Counseling Adlerià. Diploma de terapeuta transpersonal. Professor i investigador a la Universidad de Mondragón. Professor permanent a la Universidad del País Vasco. Investigador del grup de investigación transdisciplinar sobre temàtiques ecològiques de la Universidad del País Vasco.

Nacho Bañeras

Doctor en filosofia, especialitzat en pensament contemporani i tradicions contemplatives a Occident. Llicenciat en dret. Professor de ioga i meditació i formador en acompanyament filosòfic. Director de la plataforma www.curasui.es. Autor dels llibres “Acompañamiento filosófico” (Barcelona, ​​2017), La actitud salvaje (Barcelona, ​​2019), Caminos hacia la actitud estoica (Siglantana, 2022), Spinoza y la no-dualidad (Kairós, 2024), entre d’altres.

Mònica Cunill Olives

Directora del departament de Psicologia de la Universitat de Girona. Doctora en Psicologia. Docente i investigadora de la Universidad de Girona. Té una àmplia experiència en l’acompanyament terapèutic a persones en contextes de crisi. És coautora de dos llibres —Rituales de despedida y conmemoración: la celebración de una vida. ed. Alfinlibros i Nadie me entiende (ed. Luciérnaga)— i ha publicat articles a revistes nacionals i internacionals sobre comportaments de riesc, pèrdua i dol, i inteligència emocional.

Javier García Campayo

Doctor en Psiquiatria. Catedràtic de Psiquiatria a la Universidad de Zaragoza i a l’Hospital Universitario Miguel Servet. Estades de investigació a les Universitats de Manchester i Cambridge (Gran Bretaña) i McGill (Montreal, Canadá). Ha estat president de la Sociedad Española de Medicina Psicosomática. Ha publicat més de 300 treballs de investigació, així com també 10 llibres sobre temes psiquiàtrics. Coordina el Màster de Mindfulness a la Universidad de Zaragoza, és autor de llibres com “Mindfulness y ciencia” i “La ciencia de la compasión”, ambdós amb Alianza Editorial, “¿Qué sabemos de mindfulness?” ambEditorial Kairós o “Nuevo Manual de Mindfulness” amb Editorial Siglantana.

Agustí Pàniker Vilaplana

És director de l’editorial Kairós, on hi treballa des de 1979. Ha estat codirector del programa radiofònico “La Hora de la Ciencia” (1984-1985). Ha estat director de la revista Ser Uno Mismo (1990-1991). És autor dels llibres: El jainismo. Historia, sociedad, filosofía y práctica (Kairós: 2001); Índica. Una descolonización intelectual (Kairós: 2005); Los sijs. Historia, identidad y religión (Kairós: 2007); El sueño de Shitala. Viaje al mundo de las religiones (Kairós: 2011); La sociedad de castas. Religión y política en la India (Kairós: 2014); Las tres joyas. El Buda, su enseñanza y la comunidad (Kairós: 2018). És professor al “màster de religions i societats” de la Universidad Pablo Olavide (Sevilla).

Eva Rodriguez Renom

Graduada en Psicologia (UOC). Formació psicoanalítica, anàlisis individual i grupal (2006-2017) a l’EPBCN. Ha participat com a ponent a diferents edicions de les Jornades Psicoanalítiques organitzades a l’EPCBC. Formació certificada del cicle complert en Leibteràpia Personal i Zen (2018-2022) dirigit per Laia Monserrat. Exerceix a consulta privada. www.vidaplena.cat.

Ana Sáncer Peregrina

Enginyeria Química (2007). Formació psicoanalítica (2007-2019) a l’EPBCN: Anàlisis i formació continuada, pràctiques de docència (2013-2016) i ponències a les Jornades psicoanalítiques (2014-2019). Màster GIPLANTE: Lean Manufacturing a l’UPC. Direcció de Recursos Humans, Programació Neurolingüística, MBSR (Mindfulness Business Stress Reduction). Formant-se en Leibteràpia Personal i Zen amb Laia Monserrat. Actualment Psicoterapeuta amb consulta pròpia i col·laboradora en Zen & Management. www.esencialterapia.com

Elisabeth Torres Muñoz

Llicenciada en Psicologia (URV). Postgrau de Neuropsicologia i Demències. Postgrau en Trastorns Psicosomàtics. Especialització en Psicoanàlisi. Altres estudis i cursos de Psicogeriatria, Arteteràpia i Mindfulness. Formació certificada de ciclo complert en Leibteràpia Personal i Zen (2018-2022) dirigit per Laia Monserrat. Actualment Psicòloga i coordinadora en centre de dia i psicoterapeuta a consulta privada. Formadora a l’Asociación de Enfermos de Alzheimer, residencias y centros de día.

Anna Fernández Sánchez

Llicenciada en Psicologia, Postgrau d’Intervenció Psicosocial en Processos de malaltia crònica (U. R. Llull). Postgrau de Mindfulness i Psicoteràpia U.B. CP de Docència per a la formació ocupacional. Formació certificada del cicle complet en Leibteràpia Personal i Zen dirigida per Laia Monserrat. Ha treballat com a psicòloga i coordinadora en diferents serveis sociosanitaris, des de 2003 ha estat docent a formacions sobre Mindfulness, gestió d’estrès, intel·ligència emocional i d’altres. Actualment és docent de formació ocupacional sociosanitària i formació continuada i té despatx propi de psicoteràpia a Igualada.

Abrir chat
1
Scan the code
Hola 👋 Cuéntame, ¿cómo podemos ayudarte?